NM I MORMYSHKA-PILKING 2010. F.v. Thomas Ødegård Sølv, Erik Aarstad Gull, Pål Fjeld Bronse.
Bildene fra de andre konkurransene er slettet for å gi plass til andre bilder på siden min.

 Her kommer alle konkurranser som jeg deltar i. Blir det tid til noen privatturer legger jeg ut disse også. Sommerens høydepunkt ble Fylkesmesterskapet i Trad. meite som gikk i Trysil(se referat 8/8 -10). På en meget heldig dag ble jeg Fylkesmester. En seier jeg setter meget høyt. Trysilingene er ikke gode å slå på hjemmebane! Pilkesesongen 12/12 -09 - 16/4 -10: 41 konkurranser og 3 privatturer. Mange nedturer og noen oppturer, med NM-GULL i Mormyshka (se ref. fra NM 20/3 lenger ned på siden) som sesongens absolutte høydepunkt. Fordi isfiske er en herlig hobby har jeg "ofret" nesten hver helg + noen tirsdager og onsdager til denne aktiviteten. Blitt kjent med mange, og fått nye venner både i Sverige og Norge. Det sosiale, og alt annet, f.eks. konkurransemomentet, naturopplevelsene(på godt og vondt!) og den spesielle omgangstonen oss imellom, gjør at jeg akter å fortsette med denne "galskapen" som det ikke finnes medisin mot! På gjensyn neste vinter, alle "iskrigere"!


21 - 22/9 -10. Ny harr-tur til Lågen.
21-22/9 -10. Ny harr-tur til Lågen for Per Aslak og meg, med overnatting på Aslakbu. Fin vannstand i Lågen da vi kom på tirsdag ettermiddag. Vi fisket på gromplassen vår ved Øyer. 6 timer ga 15 stk. til P.A. og 20 til meg. Endelig fikk jeg flere enn han! Alle 35 var fin matfisk og bare harr. Fisken ga vi bort til Alma og Ole på Bø i Øyer, som serverte oss et herlig kveldsmåltid. Det er alltid hyggelig å komme til så gjestfrie gudbrandsdøler. Takk til dere! Onsdagsmorgen sto gradestokken på 0 på Øyerfjellet da vi reiste til Tretten for å prøve der. Nå var Lågen i ferd med å stige, og det er et dårlig tegn. 1 time uten napp. Flyttet oss til gårdagens plass ved Øyer. Der målte vi vannøkningen. 15 cm på tre kvarter! 1 fisk på 2 timer. Pakket og reiste hjem. Dette ble den fjerde og trolig den siste turen dit i år. Begge hyttene ble klargjort for vinteren, med bl.a. utlegging av musgift.

Harr-tur til Lågen.
4/9 -10. Lågen ved Tretten i Gudbrandsdalen. Per Aslak fikk meg med på harrfiske igjen. De to forrige gangene ble det bomtur, men nå skulle vi ta de! Flott vær, men litt kjølig og nordavind. Fiskeoppsynet var som vanlig på besøk. Våre sesongkort ble funnet i orden. Startet fisket kl. 15.30 (skulle prøve kveldsfiske). Kastedupp med 3-4 oppheng-fluer er det vi bruker i strømmen. Etter to timer hadde vi 3 hver (se bildet). Da sa P.A. takk for følget! Han har fiske der i 50 år. Sitter på samme plassen, mens jeg som vanlig "springer" att og fram og prøver å få de han bommer på! Det er ikke mange, for dette kan han. Han fikk 9 til og jeg 2. 17 tilsammen. Harren ville ikke bite i mørket denne gangen, så vi ga oss kl. 21.30. Hjemme igjen kl. 00.30. En fin kamerat-tur. Takk til Per Aslak som tar meg med! Og takk til Ragnhild for medsendte nystekte vafler, som også fiskeoppsynet fikk smake. Litt "smøring" kan komme godt med en annen gang!

Bakkefløyta, Austvatn i Nord-Odal

22/8 -10 Bakkefløyta i Austvatn, Nord-Odal. Meitekonkurranse. Arrangør: Odal SFK. Fløyta er egentlig en oppdemmet myr. Noe området bærer preg av. Vanskelig å komme ut til åpent vann, bortsett fra noen plasser. Vel 30 møtte opp i dag. Langtur for de fra Siljan og Rakkestad/Båstad. Skal meiterne (særlig barna) komme tilbake en annen gang MÅ konkurransene holdes på mer fiskevennlige vann. Vi fisket i 4 timer. Dagens Mester, Svein Ivar Fjeld fra Eidskog JFF, var den eneste som fikk brukbart med fisk. Han veide inn 2865g. Nr. 2 Roy Fjeld fra samme klubb hadde 1085g. V.H. ble vunnet av Gunnar Mæhlum fra Romedal & Vallset med 1080g. Nr. 2 ble jeg med 590g. D.S.: Nr. 1 Vibecke Wingerei, Odal SFK med 675g og nr. 2 Hilde Kreppen fra Rakkestad og Degernes JFF med 530g. Junior: Christoffer Daniel Gruben, Odal SFK . D.V. Nr. 1 Jorunn Bekkensten, Eidsvoll Skog JFF 730g, nr. 2 Astrid Bækken, Romedal & Vallset 625g. Junioren og barna fikk ikke fisk. Ble nesten fiskeløs selv. Etter 3 timer og et kvarter hadde jeg èn fisk. Ble løpende att og fram på samme område for å finne en "ledig" plass. Det ble det ingen fisk av. 45 min. igjen. Passelig desperat tok jeg en langtur på noen hundre meter oppover myrdraget. Yes! 8 abborer til før sluttsignalet. Premie hadde jeg forlengst avskrevet, så forbauselsen var stor over 2:e plassen og premie i Veteran. Fullstendig liste på Odal SFK`s nettside. Se flere bilder nederst i Fotoalbum.


Myra-cup på Bjønnmyra
13/8 - 10 Bjønnmyra. Årets siste Myracup på dette snart gjengrodde "tjernet", selv om værgudene hver gang gjør sitt aller beste for å holde vannstanden på topp. Intet unntak i kveld. Regnet høljet ned, mens Tor brukte hammeren på avstand rundt oss. Ikke ufarlig med de stengene som benyttes. Jeg "deltok" som tilskuer også denne gangen, fra kl. 17 til 19. Sluttresultatet vites ikke i skrivende øyeblikk, men det så jevnt ut mellom Norgesmesteren Tommy og Finn Erik. Ellers deltok Raino, Randi, Dag Even, Tom Rune, Niklas, Finn Willy og Kirsti. Resultatene finner dere på Raufjøringens side. Alle fikk fisk, og den største jeg så tok Randi. Vet ikke om det var suter eller karuss. Se bilder nederst i Fotoalbumet.
PS. Stillingen snudde seg: Dag Even vant med Finn Erik på 2 pl.

FM i Trad. meite 2010
8/8 -10. FM i Trad. meite gikk i år på Storsjøen (Flersjøen) ved Støa øst i Trysil. Arr: Trysil SFK. Etter reglene var det trekking av nummererte fiskeplasser de første 15 min., deretter fritt fiske rundt hele sjøen. Alle startplassene var på østsiden av sjøen, hvor det var heller dårlig bett. Etter de 15 pliktminuttene ble det full fart over til vestsiden for mange av fiskerne, deriblant jeg. Fant en lovende plass ved ei hytte. Masse små mort en halv time, så helt dødt. Flyttet 100 m sørover. Kjempeplass! Masse abbor, mest små, men også et par på 2-300g. Og mange mort. Etter ca 2 timer var det tomt. Kjempet meg videre sørover gjennom tett skog og kratt til et nytt lovende sted. Full klaff igjen! Skikkelig stress den siste halvtimen, men jeg sikret nok FM-seieren der, med totalt 3555g. Tok trolig 25 stk. der. 50 m bortenfor meg sto Svein Kristiansen 3386g og Ivar Borthen 3088g (begge fra Trysil) som ble hhv. nr. 2 og 3. Trysils lag (S.K., I.B. og Kjell Joar Nerhagen 2926g) fikk opp tilsammen 9400g og ble Fylkesmestere i lag. Nr. 2 i lagkonk. ble et mixlag bestående av Kenneth Jernberg Odal SFK, Svein Ivar Fjeld Eidskog Jff og meg selv fra Raufjøringen med 8223g. Torbjørn Lysfoss fra NJJF Hedmark og Ola Sjøli fra arr. klubben tok seg av utdeling av flotte plaketter og premier. Selv fikk jeg plakett og teleskopstang som Fylkesmester, serveringsfat i Villmarkserien for seier i veteranklassen og tallerken i samme serien for 2 pl. i lagkonken. Takk for kjempefine premier! Synd at ikke flere fra Raufjøringen deltar i Trad.meite.  Fullstendig res.liste kommer på Raufjøringens side senere. PS. Beklager. I dag torsdag 12/8 kl.12.00 har jeg fremdeles ikke mottatt liste fra Svein Kristiansen, tross purringer. DS. 14/8: nå er resultatene kommet på Raufjøringens side.

Oppvarming til FM i Trad. meite
7/8 -10 Vebjørntjern, Lunderseter. Per Aslak dro meg med ut i båten på tjernet. Det ble ca 4 timer og 61 små abborer tilsammen. Grei oppvarming før FM i morgen. Blir altfor lite trening både sommer og vinter, men det har vel med prioritering å gjøre. Man har jo andre plikter også. Takk til P.A. for at han tar seg av meg!

18/7 - 10 Lauefiske?
Etter mange års "planlegging" ble det endelig en fisketur ettet harren på jernbane-siden mellom broene i Kongsvinger. Har jo hørt at det går fin fisk der. Fisket fra kl. 19.30 til 23.30. Masse napp og fisk på fluene, men ingen harr eller ørret. Ca 30 stk.( tror det var laue) og en abbor. Kastedupp med 3-4 fluer ovenfor på sena. Det fungerer greit i Gudbrandsdalslågen vanligvis, men ikke i Glomma denne gang. Prøvde mange forskjellige fluer. Lauene tok alle. 

Ny bomtur i Lågen.
29/6 -10  Dagstur til Gudbrandsdalen. Fikk melding om gode forhold i Lågen ved Øyer og Tretten etter noen dager med varme. Per Aslak og jeg kom for sent denne gangen også, akkurat som den 19/5. Mengder av insekter både over og under vann hadde gjort fisken mett. Varmen hadde også økt snøsmeltingen i Otta-området og vannstanden i Lågen var stigende. Harren ville ikke ha verken flue eller mark. Fikk noen mindre ørreter på spinner. Kl. 23 måtte vi resignere og reise hjem til K.vinger. Dessuten regnet det nesten hele ettermiddagen og kvelden, så det var godt å komme hjem kl. 02. Vi prøver igjen etter Otta-flommen.

Myracup nr. 4, Bjønnmyra i striregn.
11/6 -10  Myracup nr. 4 på Bjønnmyra. Finn Erik, Tom Erling, Randi og Raino og alt utstyret ble vått i striregnet i dag. Jeg slang innom en halvtime for å se på denne gangen også. Det er jo litt interessant. Alle 4 tok fisk mens jeg var der. De største og fleste tror jeg Finn Erik fikk. Ei andemor med 7 "nøster" viste stadig interesse for duppen og sena til Tom Erling, så det til tider kunne være vanskelig å se napp. Alle hadde store paraplyer som beskyttet mot det værste regnet. Det var 1 time igjen av konken når jeg reiste, så resultatene kjenner jeg ikke.
Sluttresultat: Finn Erik 2975g, Tom Erling 2055g, Raino 655g, Randi 600g.

NM Trad. meite 2010
6/6 -10. Så var endelig dagen der! Det er alltid spennende med fiskekonkurranser, sommer som vinter. Uten store forventninger til mitt eget fiske, bortsett fra et lite håp om premie, dro jeg til Sand i Nord-Odal for å delta i NM sammen med ca 60 andre. Hadde ikke fisket i Sandsåa før. Trekte fiskeplass nr. 43 som viste seg å være langt nord på vestsiden av åa. Vel, i 43 ble jeg født, så kanskje......? Joda, fikk noen der første kvarteret, så jeg ble værende i området mellom 40 og 44 hele tiden (etter de første 15 min. kunne vi gå hvor vi ville). Det ville tatt en halvtime å gå rundt til østsiden av åa, hvor det trolig var best. Plukket noen hele tiden, men de var små, både morten, laua og abboren. Det ble 950g på 3 timer, som var 10g fra 5 og siste premie i veteranklassen. Tror de alle fleste var fornøyd med arrangøren Odal SFK som hadde gjort en kjempejobb. Bra premiering og merking av fiskeområdene! Nei, da. Jeg har ikke glemt VÆRET! Strålende sol og høy temperatur hele dagen. Et flott arrangement av 5 års jubilanten Odal SFK! Se bilder fra NM og klassevinnere i Fotoalbum.

NM i Trad. meite.
6/6 -10 er det NM i Trad. meite. Jeg  slenger meg med  for å lære litt mer om sommerfiske. Møt opp ved Milepelen i Sand, Nord-Odal, dere også. Se nærmere info på Raufjøringens side, eller Odal sfk.

Myracup nr. 3 Bjønnmyra.
4/6 -10 Myracup nr. 3 ved idylliske Bjønnmyra i Kongsvinger. Alle 9 peg`ene var i bruk denne flotte sommerkvelden. Fisken var forsiktig første timen, men så gjorde fòret sin virkning. Finn Erik lå best an, men så startet Niklas med sin innspurt. Det holdt nesten, 60g for lite! Finn Erik 2120g,  Niklas 2060g og Raino på tredje med 1460g. Det ble tatt både karuss og suter, noe jeg bare hadde sett bilder av før. Jeg var nysgjerrig tilskuer, sammen med flere. Denne moderne fiskemetoden fascinerer meg litt, men vet ikke om jeg kommer til å prøve den. Trad. meiting og mormyshka-pilking er nok enklere og mer i min stil. Jeg tok noen bilder som ligger  i Fotoalbumet. 

Klubbmesterskap trad. meite.
2/6 -10. Raufjøringens klubbmesterskap i Trad. meite ble avholdt på Lysen i kveld. Skuffende dårlig oppslutning av klubbens medlemmer gjør at jeg ikke føler riktig glede over seieren. Selv om de fleste i klubben satser på moderne meite og pilking bør de være solidariske og stille opp på klubbens andre interne konkurranser. Noen er naturligvis forhindret, men ikke alle, vel?

Myracup 2 i Glomma.
21/5 -10 Myracup 2 i Glomma, ved gamle Glåmdalen-bygget. Niklas, Raino, Randi og Finn Erik kjempet mot strømmen i flomdiger elv. Kraftige virvelstrømmer som dro duppen under gjorde ikke meitingen lettere. Jeg svingte bortom på vei hjem fra bursdagsfeiring, og kom akkurat tidsnok til å oppleve storfisk. Finn Erik dro opp en stor buk, trolig på 2 kg(se bilde)! Den største jeg har sett. Ellers ble det tatt noen mort det kvarteret jeg var der. Det frister litt å prøve denne form for fisking, men meitstanga mi på 4m må nok byttes ut.

Bomtur til Lågen.
19/5 -10 Fisketur til Øyer og Tretten i Gudbrandsdalen. Ringte Sporten i Øyer i går og fikk beskjed om fin vannføring i Lågen og ingen flomtendenser. Per Aslak og jeg pakket sekkene med utstyr og optimisme og dro oppover. Fikk bange anelser ved Hunderfossen, alle slusene oppe!! Joda, full flom der vi skulle fiske. Trosset vannmengdene i 2 timer uten napp. 
 Da var det mye triveligere med kaffe, kake og hyggelig prat hos Alma og Ole på Bø i Øyer. Takk til dere for gjestfriheten! Så gikk ferden hjemover. Stoppet ved Skibladner-kaia i Vignesvika og prøvde fisken der også, uten napp. Det samme skjedde i Moelv. Siste forsøk ble Sætersjøen i Nord-Odal. Der fikk vi oppleve et vak. Og dett var dett. Ellers var det en fin tur i vårgrønn natur. Tok ingen flombilder på turen, det er det nok av på TV-nyhetene.

Det ufullendte mesterverk!
12/5 -10 Moderne meite i Glomma. Myracup nedenfor Berggren på SIVA, Kongsvinger. 6 deltakere: Tommy og Niklas Strengelsrud, Tom Rune Fjellberg, Finn Erik Lerdalen, Randi og Raino Nabben. Ole Gunnar og jeg deltok som nysgjerrige observatører i 2 av 3 timer. Da vi dro ledet Niklas suverent med ca 20 mort. Det ble noen mort på de andre også etter hvert. Sluttstillingen kommer sikkert på nettsiden til Raufjøringen. O.G. og jeg ble mektig imponerte over alt utstyret dette fisket krever. Bøttevis med fòr og opptil 13 m lange stenger! Alt det andre tør jeg ikke skrive noe om, det må bare oppleves! Så ta en tur og se disse "spesialistene" i aksjon. Like imponert ble jeg av beverens arbeid, som den aldri fikk fullført (se bildet). Treet ble nok felt og fjernet av sikkerhetmessige årsaker, men beveren ble sikkert forbannet over å bli fraranet dette enorme matfatet. Stubben målte øverst 67 cm i diameter, og ble ikke mindre nedover mot roten. Ufattelige krefter og selvtillit hos et forholdsvis lite dyr! Stubben er godt synlig utenfor det tidligere Glåmdalen-bygget på SIVA. Noen bilder fra konkurransen  i Fotoalbumet.

Jeg gir meg ikke, Næra!
16/4 -10 Kl. 07-19.30. Privattur til Nord-Næra. Tross nytt kart (lærte mange nye navn) over Næra tapte jeg kampen også denne gang! Ca 2 kg på 8 timer og ingen over 100g er kriseresultat (hadde lovet bort matfisk). De 4 andre som var der(alle fra K.vinger-området) fikk heller ingen store fangster, og uvanlig små fisk til Næra å være. Fisket fra Hemma-landet, innom Søndre Storholmen og 500m sørover på dypet, over til Svinesund-området, derfra til Ekornholmen, Svinesund igjen, derfra til sundet mellom Storholmene, sørvestover til Maurholmen (fangst hittil ca 500g), over til Vesleholmen, rundt hele Tenvika og østover til Lonøra hvor fisket ble avsluttet. Prøvde alt fra jigg på dypet(4-8m), til små myska`er på grunna(0,5-4m) idag, uten å bære meg ihjel. Best var pimpel(3-4m) og myska. Ingen fisk på tafs! Agn: Rød og hvit maggot, og larver.
Brukte spark på bra føre til kl. 14, deretter ble det gjennomslag. Isen holder trolig ikke lenger enn 4-5 dager til(uten ansvar for mulige feil!). Den var betydelig dårligere enn på søndag. Sol hele dagen, men litt for mye vind fra nord. Måtte parkere sparken på tvers av vindretning. Dette var siste turen på denne isen for nå, men jeg kommer igjen neste vinter, Næra!

Lucky (??) Næroset.
11/4 -10 Nord-Næra. NC nr.1 sesongen 2010/2011 og dag 2 av Næranappet. Dag 1 gikk på Sør-Næra igår med ca 100 deltakere, men jeg deltok ikke da. I dag stilte 152 til start i sommerværet! Bra føre og god is som holder minst ei uke til. Næra har alltid vært en problemsjø for meg, med lave vekter. Noe jeg var bestemt på å forbedre i dag. 4,8 kg er den nye persen. Nå mangler jeg bare 10 kg for å være med helt i toppen!! Nei, Næra vil nok forbli et problem. For første gang ble jeg med nordover. Rakk akkurat til første øya på 30 min. Noen dårlige hull i starten før jeg fant ett med mye fisk, men små. Ble ca 2 kg på 45 min. der. Så var det å lete på ukjent terreng. Fikk egentlig mest i noen dager gamle hull. Bl.a. 3 stk på 2-300g på en 3mm myska. De var de eneste jeg fikk over 50g. På tafs og større myska ble det bare småfisk. Hørte at det var bra med fisk på 1m dyp. Jeg fisket typisk nok på 3-4m! Kanskje det blir en privattur neste helg. Skulle vært artig å funnet plasser med litt større fisk.
Vant i dag gjorde Tommy Gustavsen, Raufjøringen med 17.185g, nr.2 Finn Erik Lerdalen, Raufjøringen 16.944g, nr.3 Arild Eskildsen, Trøgstad JFF 16.755g. DS: nr.1 Torild Langerud, Raufjøringen 11.585g. DV:nr.1 Ruth M. Ramstad, Raufjøringen 6650g. HV: nr.1 Åge R. Nilsen, Brandval JFF 9865g. EJ:nr.1 Lasse Rudshaug, Odal SFK 8890g. JJ: nr.1 Heidi Sveen, GTSFK 1330g. JG:nr.1 Vegard Vestby, Odal SFK 12.400g!! Barn: nr.1 Håvard Knauserud, Odal SFK 996g. LAG: nr.1 Raufjøringen (Per Harald Bekken, Niklas Strengelsrud og Dag Even Nygårdseter)38.134g. Se hele listen på www.raufjoringen,no og bilder fra Næra i mitt fotoalbum.

Sik-fiske på Einafjorden.
9/4 -10 Privattur til Einafjorden. Vi var 5 stk. som skulle prøve siken idag. Ankom Eina kl.10 etter en tåketur helt fra Kongsvinger. Isen viste seg å være meget bra, og vil nok være sikker en uke til. Solen kom, og det lå an til en fin dag. Og det ble det, bare avbrutt av noen regndråper ved 14-tiden, og  idet vi pakket sammen ved 17-tiden. Jeg dro opp 19 sik i første hullet i løpet av 2 timer. De andre startet forsiktig, men tok meg snart igjen. Utover dagen ble det mest leting. Plukket opp 3-4-5 stk i hullene for mitt vedkommende. De andre fant også gromhull. Det ble trolig mellom 200 og 250 siker tilsammen på oss. Det må sies å være meget bra på 6,5 timer! Fin størrelse på fisken var det også. Den gikk helt oppunder isen og tok det meste som ble servert. Jeg prøvde røyeblink med enkeltkrok agnet med 3-4 maggot og fikk på det også, men størst nytte gjorde nok røyeblinken med å lokke siken til hullet. Deretter var det bare å slippe ned myska`n og dra opp sik! Vi 5 var alene på isen i nordenden i dag. Bildet viser fangsten min etter 2 timer.

Onsdagspimpel`n er slutt for i år! På gjensyn.
7/4 -10 Vällen i Häljeboda. Sesongens siste onsdagspimpel ble gjennomført på samme sjø som i fjor. 50 møtte opp til denne uhøytidlige formen for konkurranse. Vi fra Norge setter stor pris på den mottakelsen vi får av våre svenske pilkevenner! Takk til Kalle for den enorme jobben han gjør for oss alle! Og takk til Monica for alle kramar! 
Det ble en fin dag på Vällen med bra bett og fin temperatur. Solen fikk vi også et glimt av. Grilling av pølser, loddsalg med fine gevinster og premiering til slutt. Isen var ikke den beste og det bør ADVARES mot ferdsel på denne sjøen! Særlig i nord fra innløpet og sørover på midten.         Gratulerer til dagens vinnerpar! Som ble Arvid Andersen(5391g) fra Oslo og Rickard Gill(311g). (Arvid hadde dagens høyeste vekt). De hadde tilsammen 5702g. Nr.2 ble Sven Gustavsson(854g) og Pål Fjeld(3808g) = 4662g. Gittan Larsson(ca 1540g) og jeg(3028g) kom på 5 pl. Øvrige res. og vekter finner du på www.sfktrekroken.se /resultater/vinter 09/10.
Maj-Britt Jakobsson vant priset for størst abbor med en på 915g. Grattis! Se bilder fra Vällen i Fotoalbum.

Dag Even, Odd Henning og Tom Erling = 3 på topp!
5/4 -10  2-påskedag. Mormyshka-stevne på Vingersjøen. 3-dje og siste stevne i VM - uttaket. 16 deltakere fra Oslo, Trysil, Solør, Eidskog, Gjøvik og Kongsvinger. Slike stevner samler ikke den helt store mengden av fiskere. Det ble fiske i 2 x 2 timer i to forskjellige områder på ca 60 x 150 m. Foring er tillatt og all fisk unntatt gjedde teller. I dag var fisken vanskelig i første område. Kun Dag Even Nygårdseter fikk over en kilo i første runde. Han ble forøvrig stevnets vinner med plass-siffer (3), Nr 2 ble Odd Henning Hansen (5), med Tom Erling Haugen på tredje (6), nr.4 Arnfinn Solli (11). Juniorklassen ble vunnet av Ruben Johansen fra Åsnes JFF med 1460g. Fullstendig res.liste på www.raufjoringen.no I andre runde ble det fart på fisken, og det ble tatt både 4 og 5 kg`s fangster, pluss 4 over 3 kg. Selv ble jeg nest sist av seniorene. Vingersjøen er et av mine favorittvann, men jeg foretrekker å fiske på andre områder av sjøen enn i dag. Dette er ikke ment som noen unnskyldning for mitt dårlige resultat. Jeg er vel en typisk jojo-fisker. Det svinger voldsomt resultatsmessig. Ellers var det en herlig dag på isen. Strålende sol og varmt påskevær! Grilling av pølser. Og den spesielle fiskerhumoren og mobbinga var også med. Det sosiale er vel så viktig som konkurreringen. Pilking er en utmerket form for trim hvor hele kroppen blir brukt. Og masse FRISK luft! Vakker natur får vi på kjøpet. Bli en pilker du også, det er lov å pilke uten å være med på konkurranser! God tur! Se bilder i Fotoalbum.

Grønsjøen på Totenåsen.
3/4 -10 kl. 06.00 Grønsjøen var spennende i fjor. Håper den er det i dag også!  Kl. 21.00 Vel overstått Toten-tur tross dystre prognoser på mårran i dag. Har kjøpt en annen bil. Etter 7 års daglig bruk og samliv har den gamle stått ubrukt  i en uke, men jeg tenkte å bruke den til Grønsjøen i dag. At også biler kan føle seg fornærmet og forbigått fikk jeg erfare da! Etter litt knurring skiftet den taktikk og gikk over til pinlig taushet. Men da fikk den smake startkablene, det hjalp, men den sparket og strittet imot helt til Skarnes. Da forbannet jeg de defekte støtdemperne på nybilen, og sa at til Totenåsen SKAL jeg! Det virket momentant for der hadde den vært før og likte seg på skogsveiene i teleløysinga i fjor. Resten av turen gikk bra, bortsett fra fiskinga da. Tungt føre på isen. Ville ikke slite meg ut så det ble å gnu med myska`n på et lite område. 1670g ble det. Best totalt ble Remi A. Olsen med 8624g, Thomas Hesmyr på 2 pl. hadde 8600g, begge fra SFK Pimpel Sør. Imponerende på, for dem, ukjent vann! Nr.3 ble Odd Henning Hansen med 8506g. Ellers vant Kjersti Solli(5542g) DS og Terje Reinertsen(8136g) VH, Heidi Sveen(5044g) vant EJD, mens Anna Lindgren(2786g) seiret i VD. Resultatene kommer senere i påsken. 57 deltok. Dette var fjerde stevne i Påskecupen, som ble vunnet av Jim Bekken, Raufjøringen. Guttene på bildet: til høyre Henrik Gram Myhre nr. 1 og Håvard Gram Myhre nr. 2 i barneklassen med h.h.v. 614g og 506g.  Se noen bilder fra dagens tur i Fotoalbum. 

Tom Erling viste vei til og på Skumsjøen!
2/4 -10  Lagfredag kl. 06.00. I dag går turen til Skumsjøen på Toten. En sjø som ofte gir bra med fisk.
3/4 -10 Kl. 06.00  Ble ikke tid igår kveld. Skal skrive når jeg kommer fra Grønsjøen. Ble en 4 pl. med 4,1 kg på Skumsjøen. Tom Erling Haugen vant med 8 kg.
Kl. 22.00 Nå litt mer fra Skumsjøen: Skiftende vær hele dagen, men greit føre på isen. Fra min "faste" plass ved en odde nordøst på sjøen telte jeg 28 fiskere i nordenden. Og det var der det ble tatt mest fisk også denne gangen. Vant totalt gjorde Tom Erling Haugen(7970g), nr.2 ble Odd Henning Hansen(6910g), nr.3 Kenneth Ottosen(6830g). VH nr.1 Vidar Komperud(5390g), nr.4: jeg med 4140g(Magnor-tallerken i premie), VD nr.1 Sonni Sangnes(2390g), SD nr.1 May Leikåsen(3920g), nr.2 Haldis Ulsrudstuen(3620g), EJH nr.1 Lasse Rudshaug(3690g), EJD nr.1 Heidi Sveen(1670g), J nr.1 Vegard Vestby(3330g). Jeg brukte myska med rødt(nødvendig) agn. Stort sett 20 - 30 gram`ere, men fikk også 2 på 200-300g. Jeg kjørte alene, med Haugen`s bil foran hele veien. Snøføre og slaps fra Nord-Odal til Gata, og snøføre på Skumsjøveien. Ellers en grei tur/retur. Bilder i Fotoalbum.

Isfiskerne er ikke en utdøende rase!
1/4 -10 Skjærtorsdag. Østlandsmesterskapet på Einafjorden. Vel 200 med smått og stort prøvde lykken i snøværet! Derav 38 barn. Så det er håp for fremtidig deltakelse på isstevnene. Fisken fortsetter å være vrien på dette vannet. Bra is og greit føre i dag. Flott arrangement og dyktige medarbeidere! Resultatene ble servert på STORT LERRET, eller var det STORSKJERM?? Er Eina Vel først i landet med dette på isfiskestever? Mange hadde lave vekter, der iblant jeg(835g)nr.23 med 4 sik og 2 abborer. I SH ble Jim Bekken(9510g) fra SFK Raufjøringen og Thomas Ødegård(8105g) Gjøvik og Toten ble henholdsvis nr.1 og Østlandsmester, og nr.2. De var de eneste som fikk over 6 kg. Nr.3 i SH ble Kenneth Ottosen, Gjøvik og Toten med 5440g. Andre resultater: VH: nr.1 Halfdan Sangnes 5970g, nr2 Harald Hovde 5930g, nr.3 Vidar Komperud 3430g, nr.4 Ole G. Ramstad 3370g. SD: nr.1 Hilde Kreppen 2500g, nr.2 Torild Langerud 2455g, nr.3 May Leikåsen 2110g. VD: nr.1 Sonni Sangnes 2420g, nr.2 Ruth M. Ramstad 2375g, nr.3 Kari Tyskerud 2170g. Junior: nr.1 Håkon Tåsås 1395g, nr.2 Heidi Sveen 1330g, nr.3 Lars S. Svenkerud 775g. Barn: nr.1 Håvard Bergersen 820g. Lag: nr.1 Raufjøringen med Jim Bekken, Torild Langerud og Jørgen Langerud 17.210g. Fullstendig liste finner dere på raufjoringen.no  og bilder i Fotoalbum.

Gåsunger og onsdagspimpel i påsken!
31/3 -10 Sulvik ved Glafsfjorden. Onsdagspimpel med 37 deltakere. Regntunge skyer fikk mange til å finne frem regnklær. Og regnet kom.... og ga seg før start! Føret var bra i starten, men det ble litt tråkking gjennom overisen etter 4 timer. Mitt ønske fra i går gikk i oppfyllelse: En fin dag og masse fisk! Sesongbest for mitt vedkommende med 5309g og i tillegg trekte jeg samme kort som Bent Fjeld med 7022g, sammenlagt 12331g, jaaa, da ble det endelig "pallen" på meg også! Takk til Bent for den 3 pl.! Vi ble knepent slått av Pål Fjeld(6204g) og Helge Broberg(6271g) på 2 pl. med 12475g. Vant gjorde de to toppfiskerne Kjell-Ove Jensen(6269g) og Emil Broberg(7053g) med 13322g. Grattis! Torild Langerud(5106g, Jørgen Langerud 4215g og Ole G. Ramstad 4970g gjorde det også bra. I dag var det bra bett og mange store på 300 - 800g. Og masse små.....! Jeg gikk 20 min. utover fjorden til en plass hvor jeg tidligere har fått bra. I samme område satt de fleste som fikk velfylte poser i dag. Gjorde en vri på myskafisket mitt og byttet ut gullet med en selvlysende hvit myska agnet med maggot. Rød og hvit like god. Satte jeg på larver kom morten og nappet de av. At myska`n var selvlysende hadde nok ingen betydning på 2,5 - 3 m dyp og ingen snø på isen. Vet heller ikke om det hvite hjalp. Så da ble jeg vel ikke noe klokere?! I morgen er det Østlandsmesterskapet. Det går på Einafjorden på Toten. Jeg drister meg med samme ønske for morgendagen: En fin dag og masse fisk! Flere navn og vekter fra Sulviken når res.listen er klar. Den finner dere på sfktrekroken.se /Resultater/ Vinter 09-10. Bilder finnes i Fotoalbum.

Fiiin gammel undergang ved Bysjön!
30/3 -10 Bysjön i Eda. Tirsdagspimpel. Sesongens hittil fineste pilkedag ! Fin temp., god sol og "asfaltføre" på isen, takket være minus 5 grader i natt. Masse fisk, men ingen riktig store. Nærmere 50 stilte til start, derav mange norske. Odd Henning Hansen, Gjøvik & Toten kjørte lengst og fisket meget bra på ukjent vann. Tror han ble nr. 2 individuelt med 5175g etter Bent Fjeld med ca 6,8 kg. Hansen var "uheldig" med trekkingen og kom i par med meg som hadde bare 740g idag. Sammen ble det  8 pl. på oss. Takk til Odd Henning for det! Vant gjorde Åke Pettersson og Bent Fjeld med 11449g. Nr. 2 Roy Fjeld og Jan Jansson 8210g, nr. 3 Per Einar Fjeld og Boje Eriksson 6730g, nr. 4 Arnstein Fjellvang og Ove Gill 6505g. Fjeld-gutta har gjort det meget bra i Sverige denne sesongen! (Pål var ikke med i dag). Jeg bommet skikkelig, men fikk da målt dybden tvers over sjøen. Så nå vet jeg den. Fant ikke fisk på gromplassen min. Etter dagens sightseeing på Bysjön har jeg trolig funnet noen alternative plasser som skal prøves neste år. Dagens loddkjøp ga ingen gevinst til meg. Ole Gunnar og Torild satt på med meg. Onsdagspimpel i Sulvik i morgen. Måtte det bli en like fin dag, og masse fisk i tillegg! Se bilder fra Bysjön i Fotoalbum.

Dagens hederspris til Harald Hovde!
28/3 -10 Øyangen, Eidsvoll. Åpent Eidsvollmesterskap. 75 fiskere samlet seg i dag. Fiskerik og variert med sine øyer, viker og  grunner er denne sjøen et av de beste fiskevann i mils omkrets! Og når de dyktige arrangørene fra Eidsvoll Skog JFF ordnet med gratis kaffe, salg av brus og grillede pølser, loddsalg og flott premier, måtte dette bli en vellykket dag på isen. Meget populær blant oss fiskere var dagens overraskelse: Harald Hovde fikk overrakt en velfylt tursekk fra dagens arrangør, her representert ved Jan Espelid(t.v.på bildet), for sin utrettelige innsats på nettsiden til Oslo Sportsfiskere med terminlister og resultater fra alle konkurranser og Norgescupen. Takk til Eidsvoll Skog JFF for denne fine gesten!
Mange var spente på forholdene på sjøen. De var bedre enn fryktet, selv om noen områder var "tunge". Opphold og fin "arbeidstemperatur" var det også. Når vinnervekten er 11,6 kg, og samlet vekt 327,6 kg(4368g snitt pr. fisker) må dette være et bra vann med mye fisk! Bare rett og riktig at vi tar med oss velfylte poser med fisk opp til parkeringsplassen for å avlaste arrangørene! Vinner i dag ble Senioren Frank Hønsen fra Gjerdrum SFK, nr. 2: Cato Røenbakken(10640g), Bærum Sportsfiskere. SD: nr.1 Kjersti Solli(6800g), SFK Raufjøringen, med klubbvenninne Torild Langerud(5200g) som nr.2. VD: nr.1 Ruth M. Ramstad(5780g), SFK Raufjøringen. VH: nr.1 Odd Arne Svensrud(9340g), Brandval JFF. Flere av Raufjøringens medlemmer fikk flotte plasseringer: Jim Bekken(9020g)nr. 4, Niklas Strengelsrud(8080g) nr. 7, Kirsti O. Eriksson(1720g) nr. 3 i SD. Selv gjorde jeg, med mine 2,8 kg, en "kjempeinnsats" for å få snittvekten lavere! Fant egentlig aldri ut hva fisken ville ha. Trodde jeg hadde knekt koden når jeg gikk over til å fiske med myska uten agn og den ene fisken etter den andre havnet i dunken! Koden var feil, for det ble slutt på nappet igjen, men jeg kommer tilbake neste år.....! Bilder fraØyangen finner dere i Fotoalbum. Resultater på nevnte nettside til Oslo Sportsfiskere og nettsiden til Raufjøringen.

27/3 -10 Røgden. Svensk side. Ca 40 deltakere i regnværet i dag. De fine premiene bør trekke atskillig flere. 1000 SEK. til vinneren av både herre og dameklassen og 500 til juniorvinneren. Forøvrig var det premie til alle andre også. Med bare 1124g og ca 20 pl. fikk jeg et motorsag-sverd og 2 kjeder i premie. Kjempefornøyd!! Jeg fikk alle på tafs i dag, men bare småfisk. Vant gjorde Åge R. Nilsen fra Brandval JFF. med ca 2,9kg, NR.2 Arnstein Fjellvang, Udnes JFF. Dameklassen ble vunnet av May Leikåsen, Hof Vestre JFF. Tror hun hadde ca 2kg. Nr.2 ?, nr.3 Ruth M. Ramstad, Raufjøringen. Det kommer trolig ingen res.lister fra dagens konk., så det jeg skriver blir med forbehold.
Etter en natt med dårlig søvn, var jeg tidlig oppe. Flere ganger i vår har det vært spor etter elg i hagen, i dag tok jeg den på fersk gjerning! Det ene epletreet er ferdig ribbet, nå pågår "beskjæring" av det andre. Var ute og tok noen bilder av elgen, uten at den brydde seg om meg. Men da jeg mjauet som en katt ble den jammen redd. Trodde ikke elger var redd katter! Den fikk følge av en annen elg som jeg ikke hadde sett.
Nå skal redskapen klargjøres til dyst på Øyangen, vest for Hurdalsjøen i morgen. Der var det artig i fjor, med mye napp.


50 ÅR! 25/3 2010 Kjell-Ove Jensen.

En av de beste og ivrigste pilkerne på svensk side av grensen fyller 50 år i dag 25/3 -10. GRATTIS!


24/3 -10      DAGENS BILDE: Maj-Britt Nilsson som ble Svensk Mästare i Damveteran i SM som gikk i Malung 20-21/3                                                                                                              Humsjön sør for Arvika. Onsdagspimpel med utgang ved Högerud Kyrka. 46 deltok på denne fine sjøen. Det er alltid trivelig på disse uformelle midtuke-tävlingene i Sverige. Og når vær og føre er som i dag, ja, da er alt fullkomment for min del! Det viktigste er ikke å vinne, men å få være en del av samholdet og fellesskapet på disse grenseløse stevnene.                        Klart vann, bitevillig og fin abbor i denne sjøen. Flere hadde rundt 4 kg i posene, som må sies å være bra med tanke på fangstene før i vinter. Mest i dag fikk paret Östen Gustavsson(2629g) og Roy Fjeld(4496g) med 7125g. Nr. 2 ble Emil Broberg(3721g) og Henry Andersson(2752g)med 6473g.  Selv hadde jeg 1817g, og sammen med Maj-Britt Jakobsson(1109g) ble det 2926g, men ingen premie. Begynte like ved utgang, men der var det for mye mort og små abbor. Fisket meg utover mot dypet uten bedring. Tok beina fatt nordover mot en plass hvor det var bra i fjor. Men små abbor der også. Trakk så over mot vestsiden hvor det var en annen nordmann. Ble værende der resten av tiden. Ikke den helt store mengden, men flere pene der. Faktisk fikk jeg de fleste på en tung "dunk dunk"- myska agnet med rottehalelarver. Noen dunk i bunn og litt opp. Sto det fisk der så tok den med det samme virket det som. Vanligvis bruker jeg gull-myska. I dag virket den på morten, men ikke på abboren. Se bilder i Fotoalbum.

23/3 -10 Borgsjön ved Helgeboda. Tirsdagspimpel i regnvær. Tror ikke det kommer noen resultatliste fra denne konken. Nærmere 30 deltok i dag. Arrangør var Åmotfors AFK. Selv fikk jeg ca 700g og delte 9 pl. uten premie. I fjor fikk jeg 400g, så det går rette veien. Ove Gill vant, men jeg fikk ikke med meg hvem han delte med. Det var som  vanlig lottad 2-manns lag. Fisket var som vanlig denne vinteren tregt. Vi vet det er stor abbor i dette vannet og Ove fant en av disse. Ole G. satt på med meg. I morgen reiser vi til Humsjön mellom Arvika og Klässbol. Håper det går bedre der. Odd Arne Svensrud vant der i fjor. Tror jeg prøver plassen hans....
Se bilder fra dagens konk. i Fotoalbum.

21/3-10 Vällen-nappet i Helgeboda. Begynte pent med lett snø ovenfra som allerede før start gikk over til å være tung, bløt, iskald og komme sidelengs! Og det varte i 3 timer. Sjelden jeg lengter etter sluttsignal, men i dag lengtet jeg i 3 1/2 time, for etter en halvtime var jeg bløt til skinnet. Når de svenske veterandamene holder ut i 4 timer, så kan vel ikke jeg gi meg?! Den vind-/og vanntette dressen min lå hjemme og hadde det godt og varmt. Det var jo så fint vær i går. Dumheten koster meg trolig en real forkjølelse. Isfiskeregel: "Lytt til værmeldingen før du kler på deg". Ble en 5pr. og 1185g i dag. Vinneren hadde nærmere 3kg tror jeg. Ca 40 deltok inkl. 1 fra Norge.

20/3 -10 NM i Mormyshka på Sørsåssjøen i Våler. 19 seniorer og 5 juniorer stilte til start denne fine vårdagen. Dyktige arrangører fra Åsnes JFF sto for årets NM. Jeg deltok for første gang i fjor på Sillongen, Toten, så dette var andre myska-NM for meg. Etter en heller svak pilkesesong lyktes det i dag. Vi fisket i 2x2 timer i to forskjellige "bokser" på isen. Etter første runde ledet Eva Mörlin fra Åsene JFF med 718g, mens jeg lå på 6pl. med 462g. Vektene viste at fisket var meget tregt, så etter en god start på andre runde med 2 abborer på ca 300g + noen små, øynet jeg en mulighet for premie. Satt og holdt i stikka, men hadde oppmerksomheten rettet mot en annen fisker som kom bortom og pratet, da det nappet i hånden! Trodde det var gjedde. Tauet den en stund med noen utras og fikk den opp i hullet. ABBOR! Optimist som jeg er brukte jeg det store borret i dag, og takk for det. 1146g og ny pers. Det skulle vise seg at det hadde holdt til seier uten den store. Etter 2 runder hadde jeg 2412g, nr.2 ble Thomas Ødegård fra Gjøvik&Toten SFK med1048g, nr.3 ble Eva Mörlin, som fikk 10pl. i andre runde, med 978g og nr. 4 Pål Fjeld med 956g. Det er reglene til NKFF som gjelder for NM i myska. Siden Eva M. ikke var medl. i NKFF tilfalt bronse Pål Fjeld fra Eidskog JFF. Thomas fikk sølv og jeg gull og NM-tittel. Fikk de fleste + den store på 0,12 sene og orange myska agnet med 3 fjærmygglarver + 1 hvit maggot. Se bilderfra Sørsåssjøen i Fotoalbum.

17/3 -10 Bysjön, Eda. Onsdagspimpel. Hele 52(derav 10 norske) møtte til lottad tävling. Dvs. 2 og 2 danner par etter trekking av like kort. Etter innveiing blir det paret med høyest vekt dagens vinnere. I dag ble det Boje Eriksson(5151g) og Rolf Axelsson(3849g) med 9000g! Nr.2 Pål Fjeld(5441g-dagens høyeste) og Allan Dalberg(2897g)med 8338g. Selv ble jeg(3048g) nr.7 sammen med Jan-Olov Jarebo(3544g)med 6592g. Alle resultatene finner dere på sfktrekroken.se/resultat/vinter09-10. Det ble en fin dag på Bysjön med mye fisk på de fleste. Jeg gikk til odden sør for campingen hvor det var stor fisk ifjor, men bare en i år på ca 700g. Ellers var det småfisk. Pål, som fikk mest, begynte helt nord og gjorde en stor runde før han traff på en god plass litt sør for meg siste timen og dro storfisk! Jeg skal prøve myska gull og "dunk" neste gang her på dybder 5 - 8m. Forsøker å lære meg tafsfiske og benyttet det i dag. Må være fornøyd med 3kg. Også denne gang vant jeg köttbullar på loddsalget! Arne og Monica var uheldige og låste bilnøklene inne i bilen. De ventet på hjelp da vi dro. Ole G., Åge R. og Odd Arne satt på med meg. Flere bilder i Fotoalbum.

14/3 -10 Finnskogkongen på Nuguren i Brandval. Et "nytt og ukjent" vann for de fleste av de 40 fremmøtte isfiskerne. En skuffende lav deltakelse som delvis skyldes Nordisk i Finland. Dette spennende vannet fortjener mye større oppslutning neste gang! Her var det ikke små, svarte, men pen lys abbor lik den i Hemnessjøen. Bra størrelse var det også. Av mine 1900g(4 pl. i VH) var kanskje 2-3 stk. under 50g. Føret på isen var som ellers i vinter, tungt, men også lette partier. Været var også bra. Brunfargen begynner å bli synlig. Det ble en meget jevn konkurranse med Åge R. Nilsen som Finnskogkonge med 2460g, nr. 2 Bjørn Skogseth 2440g og nr. 3 Pål Fjeld 2430g. Lagkonk`en ble vunnet av mix-laget Pål og Per Fjeld og Tom Erling Haugen med 6660g, nr. 2 ble Raufjøringens Ole G. Ramstad, Magne Moløkken og meg. Vi fikk 5260g. Nr. 3 ble mix-laget Åge R. Nilsen, Bjørn Skogseth og Vidar Komperud med 5240g. Klassevinnere: SH Pål Fjeld, SD Tove Nygårdseter, VH Åge R. Nilsen, VD Anna Lindgren, EJ Jim Fjeld, J Haakon Wangen og Barn Mathias Sætaberget. Takk til Brandval JFF for at de tør å satse på nye vann! Bilder fra Nuguren i Fotoalbum.

13/3 -10 Rømsjøen i Rømskog. Grensetreff-stevne i pilking, med bra oppmøte fra begge sider av grensen. Bra vær, bortsett fra en kraftig snøbyge idet konkurransen sluttet. Lett føre på isen med scooterspor flere steder. Jeg har ofte hørt om størrelsen på abborene i denne sjøen, men har ikke tidligere pilket der. Generelt var bettet dårlig, men av det jeg så i posene har jeg inntrykk av at det var flere abborer over 200g, enn under! Den største litt over 1000g, forøvrig tatt av dagens totalvinner Svein Arne Gjelsnesvangen med nesten 6,5kg. Selv fikk jeg litt over en kilo med 10 fisker, den største 623g. Tror jeg ble nr. 10. Flott pokal. Premiebordet var et skue med gedigne pokaler! Dameklassen ble vunnet av Monica Johansson med ca 2,3kg. Mest imponert ble jeg over vinneren av junior-klassen Vegard Gjelsnesvangen (14) som klarte 4,3kg! En meget dyktig fisker hørte jeg mange si. Håper jeg får anledning til å delta flere ganger på Rømsjøen. Se dagens bilder i Fotoalbum.

10/3 -10 Kyrkviken, Arvika. Endelig onsdagspimpel igjen! (De 2 forrige måtte avlyses.) Og hvilken ONSDAG!! Strålende vårsol og 10 grader i skyggen. Føret var også bra, 3-8 cm snø på isen der jeg var. Overvannet hadde fryst så det var dobbelis. Syns det virket som stålisen underst begynte å bli vassen, særlig ved land. Det er vel en dårlig tendens? 41 fiskere med vårfornemmelser(?) møtte opp på Tivoliplatsen ved idylliske Sågudden i Arvika. Også småfisken var våryr. De store hadde opplevd vårfisket før, og var forståelig nok mer skeptiske! Når alle er små betyr ikke størrelsen like mye som antallet, for flere hadde over 4 kg, og nesten alle over 1 kg. Selv hadde jeg 1804g og delte 4 plassen sammen med Åke Pettersson(4019g)= 5823g. Nr.1 ble Sven Carlberg(2286g) og Karl-Erik Tomasson(3714g)=6000g. Nr. 2 ble Ove Gill(2193g) og Per-Einar Fjeld(3751g)= 5944g. Meget jevn kamp: 177g mellom 1 og 4 plass! Jeg fikk så og si all fisken de 2 første timene, senere ble det mye leting som bl.a. resulterte i en sik på ca 300g! Det ble köttbullar på loddene denne gang også! Resultatlisten er lagt ut på sfktrekroken.se   Bilder finner dere i Fotoalbum.

7/3 -10 NM Individuell konkurranse på Einafjorden, Toten. 297 deltakere møtte til dyst om den gjeve tittelen Norgesmester i isfiske. Veteranen Vidar Komperud fra Hof Vestre JFF gikk av med seieren med 4335g, 10 g mer enn nr. 2! Kirsti Eriksson fra SFK Raufjøringen vant dameklassen. Jørgen Langerud, Raufjøringen(som jeg fisket på lag med i går) tok 3 pl. i herreklassen. Kjempebra, Kirsti og Jørgen! Selv ble jeg nr. 16(og premie) av 60 deltakere i veteranklassen. Må være fornøyd med det på en vanskelig dag. Har bare fisket etter sik på denne sjøen før. Nå ble det bare leting etter abborplasser. Fikk 2 stk. siste timen, en på 50g og en på 770g!, den reddet dagen for meg! Mange bommet på sine favorittsteder i dag og ble uten fisk. Føret var meget bra, og det var kjørt spor sørover sjøen, noe som gjorde utgangshastigheten høy. Ble skikkelig varm i trøya, gitt! Og bomtur ble det, ..... de 2 første timene. Bilder fra NM I Fotoalbum. Onsdag er det Kyrkviken i Arvika som gjelder. Der kan det være moro! Rapport kommer.

6/3 -10 NM for lag på Skumsjøen. Årets høydepunkt av konkurranser. Vårt lag besto av Ole Gunnar Ramstad, Jørgen Langerud og meg. Vi fisket til en hederlig 12 plass(og premie) av over 50 lag, noe vi var kjempefornøyd med! Vi fikk 6020g med abbor. Vi gikk til hver våre plasser. Selv gikk jeg nordover til et sted hvor jeg tidligere har fått bra fangster. Fikk bra der denne gang også. Fryktet tungt føre, men det var kjørt opp scooterspor rundt og over sjøen. Der var det fint å gå. Utenfor sporene var det stedvis meget tungt med overvann og mye snø. Sjøen er en av de sikreste når det gjelder fangster, uten de helt dårlige dagene. Norgesmestere ble Dag Even Nygårdseter, Per Harald Bekken og Niklas Strengelsrud fra SFK Raufjøringen, nr.2 Gjøvik & Toten og på 3 pl. også et lag fra Raufjøringen. I dameklassen kom Raufjøringens 2 lag med Ruth Ramstad, Tove Nygårdseter og unge Tiril Sofie Sandvold på 2 pl. og Raufjøringens 1 lag på 3 pl. Meget bra innsats av klubben jeg fisker for. Bilder i Fotoalbum.

3/3 .-10 Onsdagspimpelen i Sverige avlyst denne uken også, grunnet vanskelige forhold på isene der.Så da er det bare å vente på NM for lag på Skumsjøen lørdag og NM ind. på Einafjorden søndag. Måtte det lykkes igjen for meg. Noen år siden nå, at jeg på en heldig dag vant veteranklassen i NM på Møkeren.

28/2 -10  Fylkesmesterskap på Dølisjøen, Sør-Odal. Suveren vinner ble Steinar Olsen, Trysil med 3,1 kg. Den fullstendige resultatlisten er i skrivende stund (2/3) fremdeles ikke offentliggjort av arrangøren Odal SFK!!
Fint vær og noen minusgrader, men mye snø og flekkvis overvann gjorde dagen slitsom for de fleste. Når det i tillegg var elendig bett, ble det en tung dag på isen. Selv fikk jeg 775g, takket være en bonusfisk på 590g. Steinar var dyktig og lurte opp flere store, de 3 største utgjorde ca 2 kg! Gratulerer med fortjent seier! Eksotisk innslag var det også med thai-besøk (mor og datter) på isen. Så ut som de koste seg i snøhaugen! Se bilder fra Dølisjøen under Fotoalbum.

20/2 -10 Breviknappet på Ränken ble arrangert for 34 gang. Aldri før har det vært sånt vær! Og aldri har vel bettet vært dårligere. Totalvinner ble Vidar Komperud med 2722g, nr.2 Kjell Ove Jensen(2638g). May Leikåsen(1360g) vant SD. VH ble vunnet av Karl-Erik Tomasson(1890g).
Tilbake til forholdene i dag. Jeg gjorde 3 feil. Den første var valg av konkurranse. Den andre var stort bor(optimist!). Tett snødrev og ca 12 vintergrader var ikke det største problemet. Verre var føret(40-50cm snø og overvann på store deler av sjøen) som avslørte en gang for alle at jeg ikke er like ung lenger! Gikk forholdsvis greit til plassen min fra 2007(4186g og nr.3 totalt). Brukte 40 min. dit, mot normalt 30. Fisket 1 time med en snørrgjørs som resultat! Gikk et stykke tilbake, snakket med en av to svensker(også veteraner) som heller ikke hadde fått noe særlig. Feil nr. 3: Bestemte meg for å krysse sjøen tross det fæle føret! Tulling. Måtte hvile mange ganger på turen over. Utrolig nok kom de to jeg var bortom etter meg litt senere. De prøvde ca 1 time og krysset så sjøen tilbake igjen! Jeg fortsatte å lete etter fisk, og endelig, en halv time før slutt fikk jeg min første og siste abbor(16g) i dag! Kvart på to pakket jeg sammen (måtte jo rekke innveiing kl 15!) og satte kurs for klubbhuset som så vidt kunne skimtes i det fjerne. Med tungt bor og støvler og bukser som kladdet og veide flere kilo for mye, var det så vidt beina og tidsfristen holdt! Etter oppmåling av kartet på Eniro.se har jeg tilbakelagt ca 8 km i dag. Flere måtte bryte p.g.a. været. Reiste hjemover før premieringen. Ser i ettertid at mine 16 gram mangler på listene. Noen bilder fra Brevika i Fotoalbum. Arrangøren Brevik SK er ikke som andre klubber: Styret ble på Årsmøtet i år gjenvalgt i sin helhet for 31 året på rad! Ikke nok med det, ordförande(leder) Sune Håkansson har sittet i "sjefstolen" siden 21/7 1957, mens Torbjörn Adolfson har vært med i styret siden januar 1957! BSK er forøvrig moderklubben til Benny Kohlberg som tok OL-gull for Sverige i stafett 1984. Klubben har ca 200 medlemmer.

17/2 -10 Ingestrand Bad, Arvika. Onsdagspimpel på Glafsfjorden. 40 stk., derav 10 norske, møttes i dag. -5 grader og bra vær. Bra var også bettet, men mye smått + endel bonusfisk. I disse Olympiske tider ble det norsk Gull til Per-Einar Fjeld med dagens høyeste vekt: 5025g. I kombinasjonen Par vant Sverige, representert med Rolf Axelsson(4273g) og Kjell Ove Jensen(3708g) med 7981g. Delt Sølv til Arne Falkenström(1711g) og Per-Einar Fjeld(5025g) 6736g. Bronsen delte Odd Arne Svensrud(2384g) og Boje Eriksson(3677g) 6061g. Nr.8 ble Finn-Arne Gammeltorp(2615g) og jeg(2020g) med 4635g. De fleste brukte trolig pimpel og myska. Kjempetrivelig med disse onsdagsstevnene i Sverige. I mars blir det tirsdagspimpel også! Pluss lørdag og søndag. 4 dager med konk. hver uke. Oj,oj! Se bilder fra dagens pimpeltävling i Fotoalbumet.

16/2 -10  Mellandsfjorden ved Galterud. Per Aslak dro meg med ut i dag, og takk for det! Vi fisket på 5-6 meters dyp med myska. 5 timer og tilsammen 70 stk. snitt 100g. Litt kjølig trekk og lett snøvær. Bra is der vi var, men Glomma er lunefull p.g.a. skiftende strømmer fra kraftverket Svartfossen. I morgen blir det onsdagspimpel ved Arvika. Gleder meg!

13/2 -10 Nordbytjernet ved Jessheim. Deltakelsen øker for hvert år. 240 i dag gjør vel denne konkurransen til den største på Østlandet, med unntak av NM. Premiene er trolig enda bedre enn i NM! Svenske Hans-Erik Kristoffersson stakk av med premien for dagens totalseier, pluss sitt første napp i vandrepremien. Alle barna, og 50% av alle de voksne ble premiert. Og premiene var ikke snaue! Den flotteste hadde en verdi på kr. 7000,-. Selv var jeg snill mot fisken i dag og ble blant de andre 50 prosentene. Takk til Villmarksbutikken på Jessheim for et flott arrangement og en herlig dag for store og ikke minst  små som koste seg i akebakken og på isen! De fullstendige resultatlistene er ikke offentliggjort enda, men kommer på nettsiden til arrangøren over helgen. Se mine bilder fra konkurransen på egen underside av Fotoalbum.

Fredag 12/2 -10 Klubbmesterskap i lakefiske på Gjølstadfjorden. Kl 18-21. Mitt første forsøk på lakefiske. Det ga ingen mersmak. Både mørkt og kaldt! Ca 18-20 vintergrader. Mange møtte opp, men det ble nok i kaldeste laget for barna og meg. Jørn Andrè Jørgensen ble mester med 3 laker og 2080g. Finn Erik Lerdalen fikk en på 675g. Flere laker ble det ikke. Tok ingen bilder i kveld. På pluss-siden må nevnes bålkos og pølsegrilling og at stangstativet som jeg mistet på vei til bilen ble funnet. Takk til  Magne Moløkken for det!


10/2 -10. Klässbol båthavn ved Glafsfjorden. Onsdagspimpel i herlig vintermiljø! 38 fiskere, derav 12 fra Eidskog, Kongsvinger og Årnes, møtte opp til dyst i -14 grader. Strålende sol ga håp om stigende temperatur utover dagen. Dagens vinnerpar ble Håvard Høgda(595g) og Inge Björn(3132g) med 3727g. Nr.2 ble Gittan Larsson(266g) og Åge R. Nilsen(3170g) med 3436g. På 3 pl. kom tvillingparet Pål(1461g) og Per-Einar Fjeld(1836g) med 3297g. Selv fikk jeg 1768g og hadde sjette beste vekt individuelt. Sammen med Karl Erik Tomasson(662g) delte jeg 6 pl. med 2430g. Det dårlige bettet holder seg stabilt i vinter. Jeg fikk de fleste 1-2 m over bunn i dag. Både pimpel, tafs og mormyshka virket like bra. Hadde planlagt en tur sørover i fjorden, men p.g.a. litt for tungt føre, gikk jeg en kort tur nordover til et for meg nytt sted. Kan bli flere turer dit. Se flere bilder ifotoalbumet.

6 - 7/2 -10. Ingen konkurranser for meg denne helgen p.g.a. jubilèet til mine gode venner Per og Kjersti.

3/2 -10 Onsdagspimpel ved Torsviken Bad och Camping mellom Grums og Karlstad. 15 fiskere, derav 6 fra Norge, lot seg ikke skremme av været. Snøstorm er vel rette benevnelsen. Det ble diskutert avlysning eller flytting til et lunere sted, men vi trosset naturkreftene og gikk utpå som planlagt. 3 timer i stedet for 4. Av de 15 ble 5 uten fisk. Dårlig bett med andre ord. Vant gjorde ekteparet Saga (217g) og Östen Gustavsson (2295g!) sammenlagt 2512g, nr. 2 ble Ruth M. Ramstad (418g) og Karl-Erik Tomasson (848g) 1266g, nr. 3 Håvard Høgda (1235g) og Ole-Gunnar Ramstad (0,0g). Det er ikke nødvendig med fisk for å få premie på onsdagspimpelen! Jeg fikk 2 abborer (235g). På vei fra fiskeplassen til E 18 ble det full stopp. En grendeveg hadde drevet igjen og flere biler satt fast i drivene. Kom vel fram og tilbake til Kongsvinger tross en fjuskende motor. Trolig et sprukket fordelerlokk som ikke tålte snøføyka etter veien. Ole-Gunnar og Ruth satt på med meg. Flere bilder i Fotoalbumet.


31/1 -10. Sigernessjøen, Kongsvinger. Raufjøringens Klubbmesterskap i isfiske 2010. Utgang fra Sigernessjøen Camping. Etter litt meningsutveksling ble denne utfordrende sjøen valgt til arena for mesterskapet. Og en utfordrende kamp ble det! Seiret gjorde Tom Erling Haugen med 3505g foran Torild Langerud 2800g og Jan Fredrik Sandvold 2645g. Selv fikk jeg 470g. Det var enighet om kun tre klasser: Herrer, Damer og Junior. Dette p.g.a. få veteraner. Ole Gunnar, Ruth og jeg. I den interne veterankampen mellom Ole G. og meg ble jeg nr.2 og Ole G. (900g) nest sist! 23 medlemmer deltok i ca 12-14 minusgrader og flott vær. Noen koste seg med bål og lot fisken være der den ikke var! At det går storabbor i sjøen fikk vi se. De to største i dag veide 900g og 865g + flere på mange hg! Resultater på Raufjøringens hjemmeside. Flere bilder i fotoalbumet.

Ingen bilder fra Klässbol. Glemte kamera`et hjemme.
30/1 -10 Glafsfjorden, Klässbols båthavn. 86 voksne, derav 10 fra Norge, møtte opp til konkurransen i 20 vintergrader. Lite snø og solid is på et område av Glafsfjorden som vanligvis er isfritt. Derfor var det mange år siden det var arrangert konk. der. Jeg vil si det var et vanskelig område av denne store fjorden som også Kyrkviken er en del av. De som fant grunnene på dype områder(20-30m) fikk bra med fisk, mens vi andre fikk slite. Som et eksempel fikk jeg 1001g som holdt til 12 pl. av 22 i klassen Äldre herrveteraner(65+) som Rune Nilsson, Jössefiskarna vant med 2818g. Kjell-Ove Jensen, SFK Trekroken ble totalvinner med 7625g i seniorklassen. Nr. 2 Tarmo Kokko fra samme klubb 7366g. Nr 3 ble Yngve Ehrencrona, Jössefiskarna 6940g. Han fikk forøvrig dagens største abbor på 1716g! Best plassert av de norske ble Vidar Komperud (3883g) og Ruth M. Ramstad (1969g) med 2 pl. i sine klasser. Bjørn Skogseth 3 pl. (2384g), May Leikåsen nr.4 (629g), mens Pål Fjeld hevdet seg bra med 4128g og 9 pl. av 23 i senior. Jeg får vel nøye meg med falukorven jeg vant på loddtrekningen! Takk til Ole Gunnar og Ruth for behagelig skyss, bl.a. forbi 6 fotobokser. Mine smil til kamera var bortkastet!!    Hele resultatlisten: sfktrekroken>resultat>vinter09-10.

27/1 -10. Onsdagspimpel på Grumsfjorden. Utgang ved Trulsen. Som bildet fra utgangen viser, er ikke isen like trygg overalt! Bortsett fra dette område, var is og føre bra. Brukbart vær og temp med noen snøbyger og litt vind. Ikke samme interesse for onsdagspilking i Karlstad-området som rundt Arvika, Åmotfors og Charlottenberg. Kun 15 møtte opp idag, derav 4 norske. Ole-Gunnar og Ruth M Ramstad satt på med meg. De var nok ikke særlig imponert over GPS`en(les hukommelsen) min! Etter ca 5 mil "ekstraomvisning" omkring Karlstad var de glade for at vi kom frem tidsnok til litt mat og kaffe før utgang. Abboren var små, sjelden over 20-25g. Jeg fikk masse STOR fisk, 100-300 grams. Synd det var mort......! Som vanlig på onsdagspimpel var det partrekning etter endt fisking. Høyest sammenlagt vekt fikk Marianne Sundin (3827g) og Roy Fjeld (6001g) med 9828g. Roy hadde dagens høyeste enkeltvekt. Jeg fikk 1129g og trakk par med Saga Gustavsson (4354g). Det ble forståelig nok ingen premie til oss, med min dårlige dag. Men jeg vant köttbullar på loddsalget, så da så! Flere bilder ifotoalbumet. Fullstendig resultatliste på sfktrekroken.se>resultater>vinter09-10.

24/1 -10. Storsjøen, Nord-Odal. NC nr. 5. Flott vær og fin temp for over 100 isfiskere. Det ble som vanlig en dårlig dag for meg med 1065g og 20 plass. Dagens totalvinner og klassevinner i VH ble min tidligere klubb-/arbeidskamerat Odd Arne Svensrud (VH) fra Brandval JFF med 5400g. 30g foran nr.2 Terje Lindgren (VH) fra SFK Pimpel Sør og nr.3 i VH Lars Bekkensten 4175g. Disse tre kjemper om en plass på landslaget til Nordisk i isfiske som i år går i Finland. Sjette og siste NC-stevne blir avgjørende for disse tre gode isfiskerne. Bilder fra Storsjøen ogvinnere finner dere i fotoalbumet.

20/1 -10. Glafsfjorden ved Arvika. Lett snøvær og litt "sur" vind og 2-3 minusgrader. 3-4 cm snø på isen. 25-30 cm stålis. Vinterens første " Onsdagspimpel " i Sverige. Dette er en spesiell, uhøytidlig og populær konkurranseform i pilking, som denne gangen samlet 45 deltakere, derav mange fra Norge. De fleste er forståelig nok pensjonister siden konkurransen foregår på dagtid onsdag. Det spesielle er at det ikke alltid er den/de beste som vinner! Det blandes 2 like kortstokker hvor hver deltaker trekker ett kort. De som har like kort danner et par. Fangstvekten til de to legges sammen. Høyest sammenlagtvekt er dagens vinnere. I dag vant Ivan Norèn (3921g) og Boje Eriksson (3503g) med totalt 7424g. Nr. 2 ble Pål Fjeld (6207g, dagens høyeste) og Kåre Olsson (481g) totalt 6688g. Dette viser hvilke utslag trekkingen gir! Så her kan den som har en dårlig dag vinne. Selv fikk jeg (2207g) sammen med Arne Falkenström (1790g) 8 pr. med 3997g. Som bildet viser var det ikke småfisk Pål Fjeld hadde i posen sin. Flere bilder finner dere i fotoalbumet. Fullstendig resultatliste finner dere på sfktrekroken.se > resultater> vinter 09/10.

17/1 -10. Søndre Øyungen, Eidskog. NC nr. 4. Ca 90 deltakere i fint vintervær og -4 grader. Alle fikk masse napp idag. Bare så synd det var feil fisk som nappet! Hork, hork og atter hork,- eller var det snørrgjørs? Men når sant skal sies så fikk alle abbor også. Mest fikk Boy H. Trandem fra Eidskog i klassen senior herrer med 3020g. Senior damer ble vunnet av Kjersti Solli, Raufjøringen med 1394g, nr. 2 Tove Nygårdseter også Raufjøringen med 1168g. I min klasse, veteran herrer, vant Ola Sjøli fra Trysil SFK. Han fikk 2316g med abbor. Jeg ble nr. 20 av 25 med 536g. Mest imponerende var seieren i klassen veteran damer som ble vunnet av 82 år(!) gamle Valborg Fjellvang fra Udnes JFF med 1710g. Hun kunne vært mor til nesten alle i sin klasse! Hun er tøff, uansett vær og føre! Se bilder ifotoalbumet.

16/1 -10. Sållaren ved Karlstad, en fjordarm av Vänern. 30 cm is og lett føre og -2 grader. 66 startende, derav 3 fra Raufjøringen. Ruth og Ole G. Ramstad + meg. En dårlig dag for karene, 691g på Ole G. og 311g til meg, mens Ruth fikk 3156g og 2 pr. Ukjent vann og små fisk. Det gikk 1 1/2 time før jeg fikk første fisken. Suveren vinner idag ble Bo Kilestad fra SFK Wasa med 12806g! I min klasse, eldre herre veteran, vant Rolf Axelsson SFK Trekroken med 5500g. Se bilder ifotoalbum.

 Nedre Lersjön, Sverige 10/1 -10. Stevnet på Storsjøen idag ble utsatt p.g.a. kulde. Da ble det Sverige. Flott vinterdag med ca -24 som ble færre utover dagen. Få var det også av både folk og fisk. Kun 15 menn og 2 kvinner. Det var enighet om kun 1 herreklasse og 1 dameklasse. Nr. 1 Kjell-Ove Jensen, Trekroken med 1511g. Jeg nr. 8 med 724g. 25 stk., Nr. 1 Monica Johansson 72g. Fullstendig liste: Raufjøringen >linker >sfktrekroken >Resultat, eller >länkar >sfk Väst >resultat. 10-20 cm is med vekslende føre. Best ved land. Utpå kunne det være tungt,- med snø og overvann. Trolig en fin sjø når det er bett. 7 norske deltok. Det ble enighet om 3-timers fiske.

Vingersjøen 3 jan. -10. NC-3. Totalvinner ble Niklas Strengelsrud fra Raufjøringen med 5810g. Veteran herrer ble vunnet av Odd Arne Svensrud, Brandval med 5376g og nr. 2 totalt. I veteran damer seiret Sonni Sangnes, Gjøvik & Toten SFK med 620g. Senior damer ble vunnet av Torild Langerud, Raufjøringen med 3146g. Se bilder av vinnerne under "Fotoalbum". Fullstendig resultatliste finner du på Raufjøringens side. Jeg ble nr. 17 idag! ( årsverste hittil ). Fant fisk, men de var for store! Mistet begge grom-myskaene mine og etterpå ble det bare tull. Noe må man jo skylde på!

Skattkärrsviken ved Karlstad 2 jan. -10. Torild og Jørgen Langerud + meg var eneste deltakere fra Norge. Torild fikk 4 pr., jeg nr.5 med 2772g. Jørgen hadde en dårlig dag i kulda. Spennende med ukjent vann for meg. Skal nok dit igjen.

Tullreien 26 des. 09. Vinner i VH ble Reidar Moen fra Eidsvoll med 820g,  nr.2 Åge R. Nilsen, Roverud med 790g, nr.3 jeg med 780g. Det var vanskelige forhold med mye nysnø og treg fisk.

Skumsjøen 20 des. 09. NC-2. Nr.1 VH ble Terje Lindgren med 4380g, nr.12 jeg med 1820g.

Eltsjøen 13 des. 09. NC- 1. Nr.1 i VH ble H. Sangnes med 6215g. Nr.14 jeg med 2144g.


Landsjøen 12 des. 09. Vinterens første tur på isen for meg. Nr. 1 i VH ble Åge R. Nilsen med 3520g, nr. 3 jeg med 2180g.

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE